Fredagens bästa #256

Idag är det jag som tar mig igenom källaren för att komma upp till lägenheten…

fre, 31 juli 2015, 23:08 | Fredagens bästa | Kommentera!

Lumis

Efter exakt fyra veckor kom Lumis hem igen. Precis hela min semester försvann hon och behagade inte komma hem förrän nu. Helt ärligt vet jag inte vad som var fel på henne. Har försökt googla på det som stod vad som var fel men kunde inte finna något svar. Jag hoppas nu på många trevliga tillfällen med henne!

tis, 28 juli 2015, 23:24 | Vardagsliv | Kommentera!

Stockholm 20-26 juli 2015

Bestämde mig för att tillbringa sista veckan i mitt eget sällskap och valet föll på Stockholm!

Jag höll på att få spader när jag insåg vilket tåg jag skulle åka (gammalt) och att jag skulle åka kupé. Skrattade gott åt detta! Men efter 6 h på tåget insåg jag att sätena var mycket större!

Som vanligt när jag ska navigera så höll jag på att gå fel innan jag fann rätt väg till hotellet och kom fram. Fint hotell, även om det låg lite off. Men lätt värt det dyra priset för att vara ensam. Även om jag fick bo bredvid arbetshissen.

Fick se många vyer denna vecka! Då jag gick och gick och gick. Samt gick lite mer!

Kom till skott med något jag tänkt göra länge när jag varit i Stockholm och det är att gå på bio. Valet föll till slut på Saga. Den var ok. Filmen var bättre.

Lite sol, så när den väl behagade att visa sig så satt jag och njöt av den!

Hade egentligen tänkt äta på denna restaurang (dyra) när jag fyllde år. Men då det var så dåligt väder just då struntade jag i det. Sen tänkte jag skita i det. Men när det sen blev så fint väder på fredagen så kunde jag inte låta bli att sätta mig på uteserveringen och njuta av den goda maten! Med spök-podd!

Sen blev det avfärd till det som är ett måste i Stockholm: Fotografiska!

Jag föll mest för Anders Zorns bilder denna gången!

Åkte 1:a klass hem. Och skrattade gott åt att åka gammalt tåg igen!

mån, 27 juli 2015, 22:24 | Sverige | Kommentera!

Fredagens bästa #255

Idag är det jag som har varit på Fotografiska…

fre, 24 juli 2015, 21:07 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #254

Idag är det jag som är med på Slow Roll…

fre, 17 juli 2015, 20:50 | Fredagens bästa | Kommentera!

Turkiet (Alanya) 2-9 juli 2015 (3/3)

Sista hotellet vi hamnade på lågt HÖGT upp på en backe närmare hamnen. Men det var också fantastik (mindre) mysigt och charmigt med bra standard och fantastiskt utsikt! Poolen var perfekt storlek och inte mycket folk där! Personalen var väldigt trevliga och charmiga inte påstridiga som gatuförsäljarna som var på en KONSTANT när man var ute och gick..

Backen höll mina föräldrar på att dö av! Men jag tyckte det var värt det med tanke på utsikten!
Samt så var det här åter igen AC!

Självporträtt kan man aldrig få nog av! Och olika solglasögon är alltid roligt (dock så kastade jag de svarta när jag väl köpt de blå/gröna). Samt att fast jag älskar mina pilotbrillor (som är den modell jag hållit fast i flera år och kommer att fortsätta) så har jag kommit fram till att jag vill börja variera mig!

Hemfärden började vid 16 och vi blev upphämtade av en liten bil för avfärd. Jag trodde först det var den som vi skulle åka till flygplatsen med. Men helt plötsligt stannade bilen vid en buss och vi blev ”inslängda”. Det var bara vi tre på bussen + chauffören och hans hjälpreda väldigt länge säkert närmare 30 minuter. Jag började undra om vi var på fel buss, eller om de slösade en hel buss på oss att ta oss till flygplatsen (då vi ser skyltar till den). Men plötslig så svänger de av vägen och då började jag inse att vi nog inte alls skulle bli själva på bussen. Så sant efter 2-3 stopp till så var bussen fylld till sista plats.

När vi kom av bussen så kom vi först i kö till incheckningen. Stackars dem bakom oss. Då vi hade samma problem som på vägen ner. Jag hade råkat skriva bara mammas och mitt första namn (vi har samma) så de tog dem säkert 15 minuter att lösa att vi var två olika personer som skulle ha två platser men till slut så löste dom det och vi fick checka in.

Inga förseningar och vi kom hem ganska fort. Sov precis hela resan! Väl framme på Kastrup så fick vi vänta ganska länge på vårt bagage vilket innebar att vi fick vänta nästan en timme på tåget över sundet och sedan taxi hem. Och sedan gick jag direkt och la mig och sov igen!

lör, 11 juli 2015, 21:30 | 2015 Alanya (Turkiet) | Kommentera!

Turkiet (Alanya) 2-9 juli 2015 (2/3)

Efter typ fyra dagar på det första hotellet och jag nästan börjat tro att vi skulle få stanna kvar resten av resan fick vi byta hotell. Ett hotell som låg en gata bort och mycket sämre standard och ingen jävla AC. Värsta natten på hela resan. Liten pool. Men här behövde vi bara stanna kvar en natt och flyttade dagen efter.

Vi bokade en utflykt som jag var rädd att vi skulle behöva avbeställa. Men med hjälp av hotellet som passade väskorna under dagen kunde vi åka på vår utflykt.

Vi åkte en båttur. Världens turist attraktion, haha! Men det var intressant och lite roligt. Bada i havet och läsa böcker.

Bergen var fantastiska att se.

Båten såg ut som en gamal priatbåt från filmensvärld. Havet var grönt och vackert!

Vi fick både se delfiner och havsköldpaddor! Med tanke på att min kamera som jag köpte var på lagning fick jag låna mammas kamera. Och med tanke hur mycket jag fått zooma med kompaktkameran så blev bilderna helt ok!

lör, 11 juli 2015, 21:16 | 2015 Alanya (Turkiet) | Kommentera!

Turkiet (Alanya) 2-9 juli 2015 (1/3)

2-9 juli 2015 åkte jag på sistaminuten resa till Turkiet med mina föräldrar. Vi åkte ospecificerat och hade inte en aning om vart vi skulle bo. Men efter en tidig morgon (eller rättare sagt ingen sömn alls) så var vi på Kastrup strax efter klockan 5 på morgonen för att checka in. Det vart lite knas i incheckningen då jag råkat skriva enbart mitt och mammas första namn men det löste sig snabbt.

Flygturen gick ganska fort, sov hela resan ner. Sen så fick vi vänta i en evighet med att få väskorna men tillslut kom de. Sedan gick vi ut i den olidliga värmen, hehe, för att ta oss till bussen och få reda på vart vi skulle bo.Vi fick ett fint 4-stjärnigt hotell de första nätterna.

Utsikten var ganska fantastisk med havet på ena hållet och bergen på andra hållet och en balkong. Samt AC!

Första eftermiddagen hamnade vi på en restaurang nära hotellet. Där jag höll på att bli galen på servitören (en av de många personer jag blev väldigt irriterad på). Resten av kvällarna tvingade jag föräldrarna att gå ner till hamnen för att käka. Trevligare personal där.

Dagarna spenderade vi vid poolen! Varmt var det och givetvis så brände jag mig första dagen. Så resten av tiden spenderade jag i skuggan. Lyssnade på massor av mord-podcast och läste sagan om ringen böckerna (efter flera års försök!).

Jag fick äntligen chans att använda mina nya sandaler som jag beställde i maj eller något sådant. Och de var mycket bekvämare än jag någonsin kunnat ana!

Fick även ett ryck och köpte ett par till sandaler innan resan, min favorit modell som jag vet att jag inte får skoskav av! Samt så har jag av någon anledning snöat in på färgen blå på den senaste tiden.

lör, 11 juli 2015, 21:01 | 2015 Alanya (Turkiet) | Kommentera!

Fredagens bästa #253

Idag är det jag som är trött efter en sen flygtur till Kastrup och lång väntan på tåg…

fre, 10 juli 2015, 19:49 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #252

Idag är det jag som njuter av värmen i Turiket…

fre, 3 juli 2015, 20:48 | Fredagens bästa | Kommentera!