Köpenhamn 10 september 2016 (2/2)

lör, 10 september 2016, 20:23 | Danmark | Kommentera!

Köpenhamn 10 september 2016 (1/2)

lör, 10 september 2016, 20:18 | Danmark | Kommentera!

Rhodos 7-14 augusti 2016 (2/2)


Vi gjorde än riktig turistig sak under veckan och det var att åka till Lindos. Det var vackert, men även otroligt varmt och ljust. Lite synd att jag inte hade med systemkameran, men hade nog ändå inte sett något genom linsen. Men vet dock fan om jag var så imponerande på Guiden, rolig men inte så informerande.


Vi tillbringade flest dagar vid poolen. Men vi kom ner till havet två dagar, men vet i fan om jag var så imponerad av att ligga vid havet. Jag hatar allt grus som är överallt! Men vacker vy kan jag inte klaga på. Tillbringade min tid i solstolen med att läsa fyra böcker och lyssna på massa mord-podcasts!


Massa ego-porträtt. Kan liksom inte låta bli! Jag fick lite färg under veckan i alla fall. Och lyckades låta bli att bränna sönder mig, alltid något!

sön, 14 augusti 2016, 21:25 | 2016 Rhodos | Kommentera!

Rhodos 7-14 augusti 2016 (1/2)


Jag och mamma tog en sista minuten till Rhodos. Bara för att få lite sol och lugn. Resan började aptidigt då flyget gick 06:00 från Sturup. Så jag kom aldrig i säng utan dygnade istället. Lyckades dock få till två otroligt snygga inbakade flätor istället för sömn! Samt glömma några klädesplagg jag tänkt ha med, men jag överlevde utan dem!


Vi hamnade på ett hotell nära strand. Vi har lärt oss sen tidigare resor att specificerat är i vårt tycke ett trevligare alternativ än ospecificerat. Läget var helt okej, hotellet likaså!


Vi promenerade som vanligt på kvällarna och upptäckte staden lite.


Gamla stan i Rhodos stad var enligt mig en av de finare ställena jag såg på resan.

sön, 14 augusti 2016, 21:22 | 2016 Rhodos | Kommentera!

Stockholm 28 juni – 3 juli 2016


Självporträtt är givet när jag är i min ensamhet. Flätor var det som gällde denna resa. Det var roligt att se lockarna efter braid&blow flätan. Men jag kan LOVA att håret var platt efter en timme efter att jag tagit ut flätan även om hon haft produkter i och jag haft den i tre dagar. Men det är mitt hår i ett nötskal!


Fotografiska är som sagt tidigare en klassiker. Får mig alltid vilja att fotografera mer.


Den här jävla trappan som jag gick upp och ner varje gång jag skulle lämna eller till hotellrummet. Den gav mig kalla kårar. Men det är väl charmen med äldre hotell samt insikt att jag inte ska lyssna på skräckpodcasts eller helt enkelt skärpa mig!


Hejdå Stockholm för denna gång.

sön, 3 juli 2016, 22:33 | Sverige | Kommentera!

Stockholm 28 juni – 3 juli 2016, Utsiktsplatsen/Promenad

Utsiktsplatsen har blivit en tradition på mina resor till Stockholm. Lika vackert varje gång. Men speciellt i min ensamhet är det som allra bäst. Med Lars Winnerbäck i öronen och dagdrömmarna så finns det inget bättre.

Gamla stan har faktiskt börjat bli lite tröttsamt. Men det är främst på grund av att det är för mycket folk. För omgivningen är lika fantastisk som det kan vara.

sön, 3 juli 2016, 22:04 | Egotripp, Sverige | Kommentera!

Lars Winnerbäck, Skansen, 29 juni 2016


Jag köpte biljett till Winnerbäck i våras. Velade fram och tillbaka och blev lite ledsen när de tog slut. Sen när de kom extra biljetter tvekade jag inte en sekund och köpte mig en biljett. Sen velade jag fram och tillbaka om boende, men bokade till slut ett hotell och tågresa upp. En resa i min ensamhet, precis enligt mina egna önskemål.

Jag såg i höstas eller våras, tror jag, en artikel om braid&blow. Att man kunde för en rimlig peng få håret flätat. Jag hade bestämt mig för att göra det innan jag åkte upp. Trodde inte att jag skulle få tummen ur röven och boka en tid men det gjorde jag. Och jag kan säga att jag inte ångrar mig! Flätan blev fin och jag hade den i tre dagar!

Dagen efter att jag kom upp så var det den stora dagen: Lars Winnerbäck på Skansen. Jag njöt av det fina vädret på dagen efter att jag gjort flätan sen köpte jag med mig mat och njöt av eftermiddagen på hotellet för att sedan gå ut till Skansen. Kom tidigt och kom långt fram i kön och väl inne hamnade jag nästan längst fram och där blev jag kvar till det började. Kvällen var magisk som vanligt med Winnerbäck! Han blir bara bättre för varje gång! Efter det gick jag och köpte mat och gick tillbaka till hotellet.

ons, 29 juni 2016, 23:59 | Lars Winnerbäck, Sverige | Kommentera!

London 17 april 2016


Sista dagen i London började relativt tidigt. Det första vi gjorde var att dra mer vår packning så att L kunde få den klassiska Harry Potter bilden med vagnen i väggen! Jag fastnade även denna gång för taket inne på Kings Cross!


Sen åkte vi in till Victoria station och lämnade in bagaget på ett ställe att förvara (inte alls så dyrt som jag trodde, så det får jag göra om). Så att vi kunde röra oss fritt under dagen så vi åkte hem relativt sent på söndagskvällen.
Vi strosade runt på Londons gator. Vi skildes åt en sväng på dagen, då L träffade ännu en kollega och jag fick gå till en av mina favorit affärer sen jag var i New York, Uniqle och lite andra butiker. Köpte även ett par snygga solglasögon på H&M som jag spanat in redan på Kastrup på torsdagen, men som jag vägrade köpa där. Sedan möttes vi upp för middag innan vi rörde oss tillbaka mot Victoria station för att oss till Gatwick.


Av någon anledning så gick inte express-tågen och vi fick ta ett annat tåg. Jag var lite stressad ett tag och trodde att vi skulle komma försent men det var relativt lugnt när vi kom ditt. Förutom att jag fick blackout och kunde inte komma in i min resväska (där min vätska fanns) så fick hjälp av en snäll kille på något ställe så att vi kunde komma igenom säkerhetskontrollen och jag fick trycka ner lite saker i Ls väska för jag hade shoppat lite för mycket!

Men vi kom hem! Inga förseningar och vi behövde inte vänta allt för länge på tåget innan pappa hämtade oss vi Hyllie!

sön, 17 april 2016, 23:50 | 2016 London | Kommentera!

London 16 april 2016


Jag handlade visserligen inget ute på Warner Bros. Studio. Men vi besökte Kings Cross (två gånger av olika anledningar under vår resa) souvenir butik och där inne handlade jag mer än jag tänkt mig! Men jag ångrar inte det. Vi shoppade lite under våra dagar i London, jag var inne på Primark bland annat och fyndade lite.

Vi gick även på en av mina favorit upplevelser i London (andra gången jag var där), The London Dungeon. Dit drog jag med mig mamma för två år sen och nu även L. När vi kom in och stod i kö fick jag henne att stoppa in handen i en bur, men vad varken hon eller jag trodde så hoppade en ”råtta” fram. Fan vad jag garvade gott åt det. Sen så blev vi insläppta och hamnade först flera gånger under upplevelsen. Men vad som inte var med förra omgången som var med denna omgång var dofterna! Jag höll på att spy vissa delar av attraktionen på grund av kiss doft, fyfan! Men själva upplevelsen var lika skräckinjagande om förra omgången och lite förändrad. Så jag vill åter besöka stället!

Vi fikade även med en av Ls kompisar som bor utanför Lodnon.


Vi hade även köpt biljetter till musikal, vilket hade efter lite beslutsångest ett par veckor innan avresa slutat på: Wicked. Vi hamnade bredvid ett danskt/svenskt par vilket var lite komiskt. Speciellt då kvinnan var uppvuxen på det området jag bor i Malmö och hennes mor hade flyttat till det område L bodde på!
Musikalen var bra, men jag har börjat tycka att det är mycket mer magiskt att gå på musikaler utomlands än Sverige. Det är lite mer magiskt av någon anledning.

lör, 16 april 2016, 23:50 | 2016 London | Kommentera!

London 15 april 2016 (3/3)


Efter utomhus delen kom man in till delen med alla magiska djur och till viss del hur de blivit till. Först missade jag Dobby, men sen fann jag min absoluta favorit i Harry Potter världen. Var lite besviken på att han var inglasad (fick ingen bra bild med kameran) men samtidigt förstod jag varför. Han hade väl inte stått kvar hel om han inte varit i en glasbur. Men djuren kändes ändå magiska!

^
Ännu fler kostymer som fick mig att le/skratta för mig själv!


Sedan kom vi bort till tåget. Och jag ska vara ärlig att när vi började gå igenom tåget så förstod jag inte att varje kupé var från varje film. Men efter typ tredje kupén så förstod jag och då var det ännu mer spännande att kolla in i dem. Förutom att man inte kunde kolla så länge för att det var så mycket folk man hade efter en.


Sedan kom vi till Diagon Alley som jag återigen trodde att de skulle gjort större kopia av. Men det var ändå roligt att gå där på kullersten och kolla in i alla butiker genom fönsterna. Jag hade nog velat kunna gå in och titta i butikerna en liten runa i alla fall. Men man kan inte få allt.


Sen kom vi till det som jag föll för allra mest på hela Warner Bros. Studio och det var modellen av Hogwarts. Det rummet var det magiska på hela stället. Färgskiftningarna i rummet när man vandrade ner runt modellen var sjukt imponerande att se!


Avslutningen hamnade man i ”trollstavsrummet” där varenda låda hade ett namn där som hade med filmen att göra, både skådespelare och andra som varit med bakom.

Sen kom man ut i souvenir shoppen. Jag ville verkligen handla något där. Men jag hittade verkligen inget som föll mig i smaken. Sedan återvände vi till London och hotellet efter en rolig dag på Warner Bros. Studio.

fre, 15 april 2016, 23:50 | 2016 London | Kommentera!