Om Johanna och sidan

Johanna och är 34 år. Bor i Malmö och arbetar som förskollärare till vardags. Även om folk som träffar mig i verkligheten inte tror det så är jag pessimist sedan barnsben och tror på att allt som livet har att ge är dåligt och aldrig smeker en medhårs. Konstigt nog är jag samtidigt en drömmare till bristningsgränsen men vaknar förr eller tidigare upp i mitt pessimistiska jag. Tillbringar helst min lediga tid med att drömma, fotografera, träna och att se serier som såpor (ex. Skilda världar, Rederiet och Tre kronor) samt polis-serier (ex. Beck, NCIS och Bones).

Hemsidor började jag att skapa 2002, anledningen var att en vän gav mig en länk till en sida om webbdesign. Sedan dess har jag återkommit, även om det mer har handlat om koder än om att skriva. Jag har tidvis undrat om allt slit är värt det, men har alltid kommit fram till att det faktiskt är värt det. Den 7 september 2004 skaffade jag ett domän efter att ha haft en hemsida på ett gratisställe. Namnet kommer från att jag alltid har älskat att drömma och ville ha något som undertryckte det. Jag fann cloud number nine, som förkortades: cloudno9.

Fotografera började jag med ”på riktig” sensommaren 2004 när jag fick min första kompakta digitalkamera. Det var då jag kunde testa mig fram och ta konstnärliga bilder utan att någon tjatade om att det var dyrt. Sedan dess är jag inne på min andra digitala systemkamera. Som den pessimist jag är så tycker jag egentligen inte att jag är något vidare bra på det här med att fotografera. Men ibland kan till och med jag känna att min ambitions nivå är allt för hög och att jag någon gång ibland borde erkänna för mig själv att någon gång att en bild faktiskt blir bra.

Kamerautrustning
Canon EOS 5D MkIII (Kamerahus)
Canon EOS 40D (Kamerahus)
Panasonic Lumix DMC-GM1 (Kamerahus)
Canon Speedlite 430 EX (Blixt)

Objektiv:
Canon EF 35/2,0 IS USM
Canon EF 50/1.8 II
Canon 100 mm f/2.8 macro
Tamron AF SP 17-50/2,8
Samyang MF 8/3.5 Fisheye
Lensbaby Muse

Väskor:
Crumpler Match Maker M (ryggsäck, grön)
Crumpler Ben’s Pizza XL (axelväska, brun)
Crumpler Master Delhi 510 (axelväska, brun)
Domke 19 Inch Protective Wrap (skydd, svart)
ONA Bowery Cognac Leather (axelväska, brun)