London 16 november 2014

Efter att ha nojat de två tidigare dagarna om att bara åka på handbagage (10 kg). Men min mamma är lite klok ibland och hade med min bagagevåg. Så jag behövde inte oroa mig allt för mycket. Då jag hade två kilo att spela på. Men i princip ingen plats i resväskan!

Jag hade sen innan resan fått för mig att jag borde kollat på skor. Men ändå tog det mig till sista dagen innan jag kollade upp vart en Dr Martens affär låg. Det visade sig att det låg en ganska nära vårt hotell så efter att mamma tvingat mig att äta frukostbuffé så tog vi våra väskor och promenerade iväg. Efter att jag gått fel typ tre gånger kom vi tillslut in på rätt gata.

Dock var vi lite tidigt ute. Men vi råkade gå förbi en loppmarknad på vägen först tänkte jag bara gå förbi den. Men när mamma såg den så ville hon gå in så vi gjorde det. Och det var roligt, en salig blandning av second hand och nya grejor. Det var på väg ut som jag i ögonvrån såg Londons bästa köp: En Queen vinyl; Hot Space. Precis det omslaget jag letat efter. Snart har jag min vinyl-vägg!

Sedan gick vi in på Dr Martens butiken men där hade jag ingen vidare lycka då just den modellen jag var ute efter var slutsålda. Sedan ville jag in en tur till Primark för jag hade råkat köpa ett par pyjamasbyxor i felstorlek och gett till mamma men ville verkligen ha ett par själv.

Sedan tog vi tunnelbanan ner till Victoria för att ta Expresståget till Gatwick. Likaså denna gång gick det otroligt smidigt. Vi var därute i god tid. Jag köpte mina favorit Oreo-kakor som jag inte längre finner i butik hemma. Sedan gick vi och käkade middag och tog en öl/cider-öl för moster som tyvärr inte kunde följa med på denna resa!

Sedan gick vi en sväng på flygplatsen och jag höll på att köpa en sjal/halsduk men lät bli. Sedan var det dags att gå till gaten. Där gick det först väldigt bra, men sedan blev det försening på försening. Men efter cirka en timme kom vi iväg. Sedan gick flygresan smidig. Värre var att jag behövde gå på toaletten men orkade inte gå på flyget så attackerade första bästa toalett på marken. Sedan hade jag lite problem med att hitta en automat som sålde tåg biljetter sedan fick vi vänta resans längsta kvart på tåget. Sedan åkte jag tåget till Triangeln för att promenera hem.

sön, 16 november 2014, 22:32 | 2014 London | Kommentera!

London 15 november 2014

Lördagsmorgonen började den med tidigt. Jag hade sedan långt innan vi faktiskt bokat resan egentligen ställt mig in på att besöka Harry Potter museet utanför London men det var tyvärr fullbokad (så nu måste jag inom kort åka till London igen!). Så därför bestämde jag mig för att denna resan i alla fall besöka Platform 9 3/4 på Kings Cross. Men morgonen började dåligt, då jag väl inne på Kings Cross inte alls kunde finna det samtidigt som jag tyckte det var lite pinsamt att fråga om det. Så vi gick iväg och åt frukost och sen ville jag kolla en gång till därinne och då tvingade mamma mig om att fråga och då var det precis bakom. Men det var fan inte alls lätt att se. Varken skyltat eller något annat. Inte det håll vi kom ifrån.

Mamma övertalade mig att ställa mig kön för att bli fotograferad. Sedan köpte hon bilderna, fast jag tyckte det var skit onödigt. Men roligt hade vi i kön. Åt både andra och han som ”dirigerade” kön. Får säga att mamma är en dålig fotograf då hon på min bild missade både vagnen och Hedvig… Väl inne i butiken hade jag egentligen inte tänkt köpa någonting men det blev ändå lite grejer: Hogwarts Library Boxed Set (med: Quidditch Through the Ages, Fantastic Beasts and Where to Find Them och The Tales of Beedle the Bard) som jag sedan gick och släpade på hela dagen var jätte tunga. En penna i form av Harry Potters trollstav och en chokladgroda.

Sedan tog vi tunnelbanan ner för att titta på Big Ben (eller som mamma kallade den: Big Bang). Och sedan skulle vi vidare ner till The London Eye och The London Dungeon. Där jag inte förrän i efterhand förstod hur vi borde gjort. Men eftersom jag inte ville in på The London Dungeon när det var riktigt ljust så tog vi The London Eye först.

Stå i kö överallt men dessa två köerna gick riktigt fort. (Först ett för att växla in de förköpta till riktiga biljetter och sedan för att komma upp i hjulet). Det var en okej upplevelse. Intressant att se över hela London. Då vi denna gång inte valde att åka sightseeing buss, vilket jag nästan ångrade nu i efterhand då jag borde veta bättre efter att ha åkt dem i New York.

Sedan hade vi planerat att gå in på The London Dungeon för att sedan åka tillbaka till hotellet för att lämna lite grejer och sen åka och äta. Men så blev inte planerna. Eftersom det var lite för lång kö. Så blev det så här: att vi först stod i kö för att få byta in våra biljetter och inse att det var för kort tid för att kunna göra något speciellt. Så vi gick och fyllde på våra Oyster card och sedan gick vi och käkade. För att sedan lagom komma in och gå turen.

Det var en evighetsväntan in. Tyckte det tog lite väl lång tid. Sen i början tyckte jag att det var väldigt isolerat eftersom jag mer hörde annat folk än den man skulle lyssna på. Men ju längre in vi kom destu mer spännande och läskigt blev det. Det tyckte till och med mamma som inte ville gå först på några ställen. Först tyckte jag att Hotell Gasten på Liseberg var läskigare men får säga att i slutändan var detta 100:a gånger bättre! Jag blev till och med förhörd! och bara för att jag var från Sverige var jag skyldig hahaha!

I slutet bangade mamma på sista grejen, man skulle bli hängd! Jag anade att hon skulle men försökte lura med henne, men det gick inte. Men jag gjorde det och det var skitroligt och nästa gång (om jag går ditt igen med mamma) så ska jag tvinga in henne på den sista delen.

Sedan gick vi en runda inne i souvenirbutiken och väldigt snart tvingade mamma mig ut därifrån! För att en utklädd gubbe frågade om jag var intresserad av att bli hans fru!

När vi kom ut därifrån hade det blivit mörkt så jag fick några fina bilder på Big Ben och The London Eye. Sedan tog vi tunnelbanan upp till Primark igen och tog en sväng till där. Sedan var det tänkt att vi skulle gå och äta. Mamma och jag har börjat få en tradition på att gå på Hard Rock Café (glas). Så vi promenerade ditt fast först hitta jag bara en bakdörr! När vi väl hittat ingången så inser vi att det var kö på 1,5-2 h. Så vi bestämmer för att att ta oss en drink i baren för att sedan åka tillbaka till hotellet.

Väl hemma på vår station så gick och handla lite godis och dricka och käka på hotellrummet innan vi däckade!

lör, 15 november 2014, 17:02 | 2014 London | Kommentera!

London 14 november 2014

Dagen började tidigt. Jag hade satt sikte mot Piccadilly circus. Vi tåg tunnelbanan ditt, för att sedan vandra vidare för att köpa musikal-biljetter. Vi kunde inte riktigt komma på vad vi ville se. Först sa jag att jag inte ville se någon av de musikalerna vi såg i New York (Phantom of the Opera och Les Miserables). Men mamma fick välja även om hon inte heller kunde bestämma sig. Så gick vi och åt frukost och under den tiden kom vi fram till att vi i alla fall ville se Les Miserables och så fick det bli och vi köpte biljetter till kvällen.

Sedan fortsatte vi till dagens andra anhalt; Madame Tussauds. Där vi hamnade i en evighets kö. Då vi inte köpt biljetter innan, men man lär sig alltid något. Däremot så blev det biljetter till tre aktiviteter; Madame Tussauds, London Eye och The London Dungeon.

Jag vart imponerad på vaxfigurerna. De såg verkligen levande ut. Men jag hade förväntat mig att det skulle vara större. Mamma blev glad över att se vissa figurer som t.ex. dessa ovanför: The Beatles!. Lite tråkigt när det på vissa ställen var alldeles för mycket folk. Men ändå roligt att se.

Vissa av figurerna hade jag aldrig hört talas om. Medans några av det jag kände igen framställdes precis som jag hade föreställt mig. Som Albert Einstein här ovanför. Men han var verkligen kort… Jag är däremot katastrofal på att ta bilder inomhus i dåligt ljus.

Men jag fick ändå till några fina bilder, här kommer ett urval av dem: 1. Alfred Hitchcock 2. Arnold Schwarzenegger 3. Audrey Hepburn 4. Elvis Presley 5. Hulken 6. Bruce Willis 7. Barack Obama 8. Spindelmannen 9. Muhammad Ali.

Här nedanför kommer min absoluta favorit figur på hela Madame Tussauds: Freddie Mercury. Det näst bästa på besöket var skräck delen av Madame Tussauds. Den var faktiskt skit läskig men ändå rolig!

Sedan fortsatte vi vidare för en shoppingtur på Primark. Sen hade vi tankar om att vi skulle åkt tillbaka till hotellet innan vi skulle se Les Miserables. Men det fanns inte tillräckligt med tid för det. Så vi blev kvar på stan och promenerade runt. Mamma höll på att hänga mig pga. trötthet! Men vi fann teatern och såg Les Miserables ännu en gång. Den var bra denna gång med. Fast jag får säga att versionen i New York var mycket bättre. Jag tyckte att de solonummer var mycket bättre. Men överlag var den bra.

Sedan var vi dödströtta och tog tunnelbanan hem till hotellet och stöp i säng.

fre, 14 november 2014, 23:14 | 2014 London | Kommentera!

London 13 november 2014

Efter att ha jobbat en hel dag så tog jag cykeln hem och bytte om. För att vänta in att mamma satt på bussen in till stan. Sedan tog jag en promenad till tåget. Medan jag gick in för att ladda busskortet så växlade mamma in lite pengar. När vi var klara gick vi direkt ner för att ta tåget över till Kastrup. Checkade in och sedan kom vi in och gick ett varv. Innan vi käkade lite middag och sedan var det i princip dags att gå till gaten. Flyget gick i tid och vi var över för snabbt.

Sedan kom det jag hade oroat mig lite över. Att vi skulle ta oss från Gatwick till London och hotellet. Men det hade jag inte behövt oroa mig för. Då allting var fint skyltat och jag hade halvt om halvt bestämt mig innan om att köpa biljetter till direkttåget till Victoria och det var det vi gjorde. Var lite oroligt nere vid tåget för det flera gånger stod om att tåget var inställt men tillslut kom ett tåg som tog oss in till Victoria. Jag hade missat att spara vilken station vårt hotell låg vid. Men tack och lov för smartphones (sparade mail)!

Och väl på Victoria så gick jag rätt på biljettkassan för att köpa Oyster-card. Sedan frågade jag flera personer på vägen för att komma rätt och jag får faktiskt säga att London-borna är ett extra trevligt och hjälpsamt folk.

Hade lite problem att hitta till hotellet från stationen (fick för mig att gå ett annat håll) men jag gjorde som innan frågade trevliga människor och det underlättade för vi kom fram snabbt och enkelt då! Fint hotellrum.

tor, 13 november 2014, 23:47 | 2014 London | Kommentera!