Nio år av ett liv

sön, 29 mars 2015, 01:02 | Egotripp | Kommentera!

Alternativen räcker aldrig till

Insikten har börjat komma över mig, att hur många bilder jag än tar så blir jag aldrig riktigt nöjd. Jag blir varken nöjd mig själv som objekt eller med bilden i sig. Ändå kan jag inte sluta ta fler bilder, hur mycket ångest det än ger mig. För jag kan inte sluta att drömma om den perfekta bilden bara en dag ska komma, bara sådär. Innerst inne vet jag att den aldrig kommer att komma, för jag vet att jag alltid kan bättre, att pessimisten inuti mig aldrig ger vika. Att jag aldrig kan erkänna för mig själv att en bild blir perfekt. En bild kan bli bra men aldrig perfekt i mitt sätt att se det på.

Jakten på den perfekta bilden kommer aldrig att ta slut. Likaså kommer drömmen om att vara någon annan och bli perfekt aldrig att försvinna. För allt kan bli bättre, jag kan blir bättre, på allt.

lör, 28 mars 2015, 22:15 | Egotripp, Från hjärtat, Photoshopat | Kommentera!

Fredagens bästa #238

Idag är det jag som njuter av att det är helg…

fre, 27 mars 2015, 20:58 | Fredagens bästa | Kommentera!

Kom ihåg mig


Kom ihåg mig när allt i ditt liv är skit och allt som du behöver är någon att prata med. Någon som vill lyssna på dig, utan att kräva något tillbaka. Kom ihåg mig när allt i ditt liv är bra och allt du vill är att ha någon att dela det tillsammans med. Någon att älska villkorslöst och älskas utav just då. Kom ihåg mig när allt du saknar i ditt liv är en vän och allt du vill är att ha en. En vän som aldrig någonsin sviker och som alltid finns till hands, oavsett vad.

Kom ihåg mig när allt känns tomt och allt du vill är att någon ska fylla det tomrum som skapats. Någon som faktiskt och ärligt vill dela detta tomrum med dig. Kom ihåg mig när allt spricker och allt du vill är att någon ska hjälpa dig att laga den. Någon som hjälper dig att sammanfoga bitarna så att du blir hel. Kom ihåg mig när allt är mörkt och allt du vill är att någon ska lysa upp din väg. Att någon faktiskt vill lysa upp din väg, bara för din skull.

Kom ihåg mig när allt i ditt liv saknar mening och allt du vill är att någon ska förklara meningen med det för dig. Någon som förstår vem du är och meningen med just det liv som du lever. Någon som inte ger dig kritik för den du är eller det du gör. Kom ihåg mig när allt du saknar är närhet av en annan människa. Någon att röra vid, någon som vill röras vid av just dig och ingen annan, en som inget annat drömmer om än din beröring.

Kom ihåg mig när allt i ditt liv är självklart och allt du vill är att ha någon att berätta det för. Någon som hjärtligt lyssnar på dig och är lycklig för din skull och som vill höra ännu mer. Någon som står kvar i vått och i torrt och orkar lyssna på allt vad du har att säga och vad du gör. Kom ihåg mig då för den som jag var då, när vi möttes för allra första gången. Kom inte ihåg mig för den som jag har blivit idag, utan att ha haft dig i mitt liv.

lör, 21 mars 2015, 00:48 | Egotripp, Från hjärtat, Photoshopat | Kommentera!

Fredagens bästa #237

Idag är det jag som rockar sockarna…

fre, 20 mars 2015, 22:46 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #236

Idag är det jag som myser hemma…

fre, 13 mars 2015, 21:39 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #235

Idag är det jag som är på revy, närmare bestämt Arlövsrevyn…

fre, 6 mars 2015, 22:50 | Fredagens bästa | Kommentera!

Stockholm 27 februari – 1 mars 2015

I december så spontan köpte teaterbiljetter för att få se en av mina favorit skådisar live för första gången, det slutade med att när vi bokade tågbiljetter i januari att vi beställde musikalbiljetter med, där en av min mammas ”kompisar” (internt skämt i familjen). I fredags var det äntligen dags att åka till Stockholm. Själva resan började jätte tidigt på fredagsmorgonen närmare sagt 05:38. Tågresan gick otroligt snabbt, men det berodde nog mest på att jag sov igenom 2/3 av den! Boken jag hade med mig fick ligga orörd.

När vi var framme i Stockholm så var vi hungriga och gick och käkade frukost. Innan vi fortsatte mot hotellet i gamla stan för att lämna in väskorna, trodde vi, men när vi väl kom ditt så var rummet redan städat så vi fick tillgång till det! Skönt tycket vi så vi kunde vila fötterna en stund innan vi gick ut på stan. När vi kom upp till rummet som var ENORMT (större än min lägenhet) men dock så fick man dela badrum, vilket lätt hade fått plats inne på rummet. Men annars var det bra och standarden helt okej. Fin utsikt hade vi (över vattnet och Fotografiska!).

Efter en stund på rummet så gick vi en tur på stan. Jag insåg att jag var tvungen att inhandla nya strumpbyxor så det gjorde jag. Hade hoppas på att få testa en klänning från h&m med, men den fanns inte i den färgen jag ville ha så det sket sig. Vi fikade lite och travade och travade! Hamna en sväng in på Body Shop på vägen hem och handlade där med! Efter det gick vi tillbaka till hotellet för en dusch och ombyte innan middagen som mamma bjöd på! (Samma ställe som jag bjöd på i somras). Innan vi gick till Cirkus för att se helgens första framträdande: Livet är en schlager.

Efter middagen gick vi en ”långpromenad” ut till Djurgården och Cirkus. Jag är snål och envisas med att gå så länge det är rimliga sträckor och det ansåg jag att det var. Dock så klagade mamma på att hon frös. Men fram kom vi och jag gick inte vilse, kan bero på att vi gick samma sträcka i somras när vi gick till Abba museet. Men musikalen började och de sa någonting, och först förstod jag det som om att Peter Jöback och Helen Sjöholm skulle vara med. Men sen så kom Sjöholm in på scen och då fattade jag att jag missförstått det hela. Efter en stund så kom mammas ”kompis”, Jöback, in och jag petade på henne. Men hon berättade sen i pausen att hon inte hade förstått att det var han förrän en lång stund senare! Haha, typiskt min mamma. Men musikalen i sig var helt okej att se på och ganska rolig, som den dumma blondin jag är hade jag inte lagt ihop två och två innan (dvs. filmen och musikalen) men det gjorde jag fem minuter in i showen!

Lördagsmorgonen började med att vi åt hotellfrukost vid 08:20 (mamma tvingade mig, jag avskyr frukost). Sen promenerade vi bort till Fotografiska! som har blivit ett måste när jag är i Stockholm numera. Jag gillar att gå och titta på fotografierna även om mammas sällskap där inte alltid är så uppskattat från min sida. Ångrar lite att jag inte köpte två ”affischer”, får göra det nästa gång jag är där. Sedan fortsatte vi in mot stan, jag hade råkat finna en secondhand butik på blocket för några månader sedan och kom på den först idag och ville se om den var öppen. Så vi gick lååååångt igen! Tyvärr var den inte öppen då, men jag ska lätt gå ditt nästa gång jag är i Stockholm, en vardag! Dock så har mamma tjatat om Hard Rock Café, och tanken var först att käka middag. Men då butiken låg i närheten av det så blev det en drink då istället och glaset som hon tjatar om. Sen fortsatte vi till nästa butik jag tänkt att om jag ändå är i Stockholm får jag väl ta mig en titt. Mamma hittade en klänning där och jag hittade smycken. Tre ringar i sett och ett armband, jag vet i fan vart jag fick för mig att köpa armband. Jag har letat efter ett länge nu, men fortfarande inte hittat det jag vill ha. Detta var ok, nästan som jag ville ha, mest fel färg (jag vill ha ett brunt, men det blev ett svart). Får börja och se om jag gillar att använda det.

Efter sista butiken så började vi kissnödiga (drinken på Hard Rock Café ville ut). Dock så satsade jag på Åhlens vilket visade sig att deras toaletter var stängda. Så mamma smet in på ett café och jag höll mig hela vägen till hotellet för att få kissa! Det gick fort kan jag säga! Sen var det dags att duscha och göra sig i ordning för kvällen, det jag längtat till mest av hela helgen Dödsdansen på Maximteatern. Som vanligt drar mamma ut mig i för god tid. Även om vi letade ställa att äta så var vi färdiga 1,5 h innan det började.

När vi kom in i salongen skrattade jag gott. Jag visste att jag hade bokat första rad, och hade lite funderingar om varför just de var lediga och nu insåg jag varför. Man satt nästan på scenen, mindre än en meter ifrån den! Men man såg bra och jag fick äntligen se Persbrandt live för första gången och jag får säga att han är en fantastisk skådis. Började se/samla Beck-filmerna på högstadiet (tidigt 2000-tal) och har sedan dess varit fast, speciellt för Persbrandts rollfigur, har även sett många andra filmer han spelat i. Teatern fångade en och jag var helt fast i handlingen. Persbrandt i skägg är ingen fy skam heller!

Söndagsmorgonen började med att den där jävla delade toaletten var upptagen och jag var grymt kissnödig, hahaha. Men till slut blev den ledig och sen checkade vi ut och började promenera mot stationen och tåget hem, som avgick 09:25. Köpte en Chai latte och en torr macka på Espresso House (den torraste jag köpt på länge). Sen kom vi fram till tåget fem minuter innan det skulle avgå (så ”sena” har vi aldrig varit till et tåg). Själva tågresan hem gick enkelt inga förseningar. Jag påbörjade den där jäkla boken jag envisats med att ta med och släpat på!

mån, 2 mars 2015, 19:41 | Sverige | Kommentera!