Champions of Rock, 13 februari 2015


Idag var det återigen dags att få se Champions of Rock efter fem år sedan senast. Jag beställde biljetterna i maj förra året. Så väntan har varit lång. Jag valde mellan att se dem i Malmö eller Göteborg (eller både och) men valet föll till slut på Scandinavium i Göteborg och bjöd med storebror igen. Jag hade förvarnat honom att vi hade bra platser, men han är glömsk. För när vi kom ditt och jag visade våra platser så frågade han surt: ”nu kommer vi ju se allt”. Nej sa jag, vi hamnade lite åt höger dock, inte tillräckligt långt ut för hans smak! Och när vi dessutom fick möjlighet att flytta ett steg in så var han den enda som sa nej!


Men showen var lika bra som de tre gånger jag sett tidigare. Dock förtränger jag deras djävla rökmoln varenda gång! Men måste säga att platserna gör halva showen har suttit på första rad två gånger och sedan på typ rad tre och sedan en gång på läktaren.

Bandet är alltid roligt att se (nästa gång ska jag sitta på vänster sida istället). Även om deras skämt börjar sitta där, fast jag tycker dock det är dags för nya bilder. Jag gillade att Jenna Lee James var med igen, hennes röst är grym. Samt så var Nina Söderqvist med i år och jag gillar hennes röst mer än Jessica Andersson. Ninas röst är mer rockig i mina öron.

Klädkostymen för Peter Johanssons del har blivit mer och mer avancerad får jag säga. Men jag vet inte vilken av dem som jag gillat bäst. Även om Kilten (från förra omgången) och Läder jackan i frack utförande (denna omgång) nog står högst upp på min lista.

fre, 13 februari 2015, 23:12 | Champions of Rock | Kommentera!

Champions of Rock 2010 (Bild 2/2)

1. Peter Johansson och Jenna Lee James
2. Jamie Humphries och Phil Hilborne
3. Phil Hilborne
4. Peter Johansson och Jessica Andersson

tis, 5 oktober 2010, 23:45 | Champions of Rock | Kommentera!

Champions of Rock, 2 oktober 2010

Idag var det återigen dags att få se Champions of Rock denna gång var det dock E som jag gick med. Idag såg jag dem dessutom på hemmaplan närmare bestämt på Malmö Arena.

Upplevelsen blev helt klart bättre än igår. Men det går egentligen inte att jämföra gårdagens show med denna. Då vi igår satt på läktaren och idag satt vi på parkett (tredje raden). Men jag tycker ändå att ljudet var bättre idag, jag tycker att jag hörde mer av vad de sjöng idag än igår. Publiken idag var grymt svårflörtad de med, i alla fall de som satt precis runt om oss. Jag och E är väl inte direkt några som tar för oss direkt, men ju längre tiden gick desto mer gick publiken igång och stämningen blev helt fantastiskt.

Det blev autografer idag med. Ärligt talat mest för att E ville ha denna gång. Men det var roligt att prata lite med några av bandmedlemmarna fast att jag avskyr att prata engelska…

Men om jag ska välja vilken av konserterna som var bäst så var det helt klart den i Malmö!

lör, 2 oktober 2010, 23:57 | Champions of Rock | Kommentera!

Champions of Rock, 1 oktober 2010

Idag var det äntligen dags efter flera månaders väntan. Idag var det dags för mig (och storebror) att se Champions of Rock på Skandinavium i Göteborg. Det har varit en ganska lång väntan men samtidigt har det ändå gått ganska snabbt om jag får säga det själv.

Upplevelsen blev inte riktigt som jag trott och väntat mig men det blev bra tillslut ändå. För det första så blev jag faktiskt ganska besviken på Jessica Andersson, hon passade inte alls in som jag trott att hon skulle göra. Men det blev bättre ju fler låtar hon sjöng, men det blev aldrig riktigt hundra för min smak. Till saken hör att jag ändå följt och gillat hennes röst sen hon var med i Fame Factory 2002. Den andra tjejen Jenna Lee James var grymt mycket bättre än jag kunnat föreställa mig, hade i och för sig inte lyssnat på något av henne innan. Peter Johansson var grym som alltid, eller i alla fall alla fyra gånger jag sett honom live.

Första akten kändes tidvis ganska seg. Men tror att det beror ganska mycket på de äldre paret jag hade på sidan om mig som var jädrigt stela och lite väl störiga när de sa till folk framför oss att sätta sig när de reste sig upp på en svängig låt. Samt så var det lite tråkigt att de körde i princip exakt samma skämt om skyltarna som sist, tycker att de i alla fall kunde ändrat inledningen på skämtet. Andra akten var grymt mycket bättre och tiden försvann i ett nafs. Stämningen i lokalen var hög och musiken blev lite mer fartfylld, samt att artisternas shower blev lite mer intressanta.

Efteråt så hade jag egentligen inte tänkt ta några autografer utan att åka direkt hem. Men när storebror ändå hamnade i kön (vad vi trodde var kön) så kunde jag inte låta bli att vilja ha. Väl i kön hittade jag en skiva från Peters sommar turné med så den köpte jag och fick autograf på av honom. Sen hade jag fått ett program av storebror där jag hade sett en bild på Peter som jag gillade, gjorde ju inte saken bättre, för då ville jag verkligen ha autografer. Fast ensemblen vart inte lika förtjust när de insåg att jag ville ha alla autografer på samma sida, Jenna fatta galoppen direkt (att jag ville göra ”poster” av den). Grabbarna i bandet vart däremot inte lika förtjusta eller fattade meningen med det riktigt men accepterade ändå min önskan. Att alla sedan ville skriva på Peters huvud/panna tyckte jag däremot bara var roligt och jag sa varenda gång; ”go ahead” men ingen vågade/ville, de var lite finkänsliga av sig…

fre, 1 oktober 2010, 23:59 | Champions of Rock | Kommentera!

Packa, vad är det för något?

Imorgon åker jag upp till storebror för att hänga några dagar, främst för att gå och se Champions of Rock på fredag. Jag har vetat om det här sedan i somras, ganska länge med andra ord. Tror ni ändå att jag fixar allt det som borde i god tid innan? Nej, då känner du inte mig. Jag är en sista minuten packare in i det sista eller i alla fall dagen innan. Det beror lite på vart jag ska åka. Nu sitter jag här med panik om allt är fixat och så vidare. Vilket det givetvis inte är, men på god väg i alla fall…

tis, 28 september 2010, 23:34 | Champions of Rock, Sverige | 1 kommentar