Får jag lov att presentera Gunvald

Jag skojade för några månader sedan med mamma om att jag önskade mig en skyltdocka (och länkade till en på tradera). Till saken hör att min mamma har typ handlat på internet typ två gånger, så jag trodde aldrig att jag skulle få den. Sen har jag släppt tanken på den. Enda anledningen till att jag inte beställt den själv var att jag visste att det var hemleverans på dem (jag är fan aldrig hemma på dagtid!

Så på julafton blev jag glatt överraskad över att det stod ett ENORMT paket till mig. Fattade först inte vad det var, men kopplade snart. Glad blev jag i alla fall (de andra sakerna under granen var selfiestick och symaskin). Det tog ett par dagar innan han fick något namn var först inne på Luke (från Gilmore Girls tv-serien) men ändrade det rast när jag kom på Gunvald (från Beck filmerna).

lör, 27 december 2014, 22:04 | Flum | Kommentera!

Fredagens bästa #225

Idag är det jag som läser en bok…

fre, 26 december 2014, 19:24 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #224

Idag är det jag som använder en av mina pyjamasar från London…

fre, 19 december 2014, 21:33 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #223

Idag är det jag som kurera mig och målar naglar…

fre, 12 december 2014, 22:20 | Fredagens bästa | Kommentera!

Dumhet!

Jag sjukskriver mig sällan. Tre gånger på de tre år jag arbetat. Lite komiskt att alla gånger har varit i december; runt lucia. Men i tisdagsmorgon insåg jag att jag inte skulle fixa att arbeta så sjukskrev mig. Förkyld och ont i halsen, jag mådde pyton men inte överdrivet dåligt. Tänkte att detta går nog över snart. Men på onsdagen var det värre och mamma började prata om vårdcentralen. Jag sa att det nog inte behövdes. Men på torsdagen vaknade jag upp med ont i bakdelen av huvudet och lite i nacken så jag började göra kopplingar till när jag var 15 och hade halsfluss-infektion som satt sig i nacken. Det är bland det värsta jag upplevt. Då började jag inse att jag borde nog ringa vårdcentralen så de fick titta på mig. Bad pappa att komma med alvedon och kolla upp numret. Men han hitta det inte så jag sa att vi kunde ta det dagen efter. Men när han väl kom så hade han hittat numret och tvingade mig att ringa. Jag fick en tid till 15:15. Fan jag som tvättade till fyra men det fick gå (man kan ju inte ge upp sina planer bara för att man är sjuk!).

14:45 hämta vi upp mamma på jobb och då kände jag mig ganska mycket bättre konstigt nog än när jag ringde (det var nästan så att jag skämdes för att jag hade ringt). Vi var på vårdcentralen 15:00. Men jag kom inte in till läkaren förrän 15:30. Väl där inne sa läkaren att jag såg för djävlig ut i halsen och jag ska väl erkänna att min huvudvärk hade ökat rejält när vi satt i väntrummet. Läkaren ville att jag skulle ta prov för att inte behandla i onödan så det gick jag och gjorde och efter en lång stunds väntan fick jag komma in och göra ett halsprov (vidrigt). Efter en stund kom de ut och sa att det var negativt, så jag fick ta ett blodprov (mycket trevligare). Efter en stund där så kom de ut och sa att de inte visste vad jag hade (jag trodde på halsfluss) men att jag hade en infektion i kroppen och fick medicin mot den och skulle förhoppningsvis snart må bättre.

tor, 11 december 2014, 17:45 | Svammel, Vardagsliv | Kommentera!

Fredagens bästa #222

Idag är det jag som insett att jag har flera par vinterskor…

fre, 5 december 2014, 21:18 | Fredagens bästa | Kommentera!