Stockholm 28 juni – 3 juli 2016


Självporträtt är givet när jag är i min ensamhet. Flätor var det som gällde denna resa. Det var roligt att se lockarna efter braid&blow flätan. Men jag kan LOVA att håret var platt efter en timme efter att jag tagit ut flätan även om hon haft produkter i och jag haft den i tre dagar. Men det är mitt hår i ett nötskal!


Fotografiska är som sagt tidigare en klassiker. Får mig alltid vilja att fotografera mer.


Den här jävla trappan som jag gick upp och ner varje gång jag skulle lämna eller till hotellrummet. Den gav mig kalla kårar. Men det är väl charmen med äldre hotell samt insikt att jag inte ska lyssna på skräckpodcasts eller helt enkelt skärpa mig!


Hejdå Stockholm för denna gång.

sön, 3 juli 2016, 22:33 | Sverige | Kommentera!

Stockholm 28 juni – 3 juli 2016, Utsiktsplatsen/Promenad

Utsiktsplatsen har blivit en tradition på mina resor till Stockholm. Lika vackert varje gång. Men speciellt i min ensamhet är det som allra bäst. Med Lars Winnerbäck i öronen och dagdrömmarna så finns det inget bättre.

Gamla stan har faktiskt börjat bli lite tröttsamt. Men det är främst på grund av att det är för mycket folk. För omgivningen är lika fantastisk som det kan vara.

sön, 3 juli 2016, 22:04 | Egotripp, Sverige | Kommentera!

Lars Winnerbäck, Skansen, 29 juni 2016


Jag köpte biljett till Winnerbäck i våras. Velade fram och tillbaka och blev lite ledsen när de tog slut. Sen när de kom extra biljetter tvekade jag inte en sekund och köpte mig en biljett. Sen velade jag fram och tillbaka om boende, men bokade till slut ett hotell och tågresa upp. En resa i min ensamhet, precis enligt mina egna önskemål.

Jag såg i höstas eller våras, tror jag, en artikel om braid&blow. Att man kunde för en rimlig peng få håret flätat. Jag hade bestämt mig för att göra det innan jag åkte upp. Trodde inte att jag skulle få tummen ur röven och boka en tid men det gjorde jag. Och jag kan säga att jag inte ångrar mig! Flätan blev fin och jag hade den i tre dagar!

Dagen efter att jag kom upp så var det den stora dagen: Lars Winnerbäck på Skansen. Jag njöt av det fina vädret på dagen efter att jag gjort flätan sen köpte jag med mig mat och njöt av eftermiddagen på hotellet för att sedan gå ut till Skansen. Kom tidigt och kom långt fram i kön och väl inne hamnade jag nästan längst fram och där blev jag kvar till det började. Kvällen var magisk som vanligt med Winnerbäck! Han blir bara bättre för varje gång! Efter det gick jag och köpte mat och gick tillbaka till hotellet.

ons, 29 juni 2016, 23:59 | Lars Winnerbäck, Sverige | Kommentera!

Stockholm 20-26 juli 2015

Bestämde mig för att tillbringa sista veckan i mitt eget sällskap och valet föll på Stockholm!

Jag höll på att få spader när jag insåg vilket tåg jag skulle åka (gammalt) och att jag skulle åka kupé. Skrattade gott åt detta! Men efter 6 h på tåget insåg jag att sätena var mycket större!

Som vanligt när jag ska navigera så höll jag på att gå fel innan jag fann rätt väg till hotellet och kom fram. Fint hotell, även om det låg lite off. Men lätt värt det dyra priset för att vara ensam. Även om jag fick bo bredvid arbetshissen.

Fick se många vyer denna vecka! Då jag gick och gick och gick. Samt gick lite mer!

Kom till skott med något jag tänkt göra länge när jag varit i Stockholm och det är att gå på bio. Valet föll till slut på Saga. Den var ok. Filmen var bättre.

Lite sol, så när den väl behagade att visa sig så satt jag och njöt av den!

Hade egentligen tänkt äta på denna restaurang (dyra) när jag fyllde år. Men då det var så dåligt väder just då struntade jag i det. Sen tänkte jag skita i det. Men när det sen blev så fint väder på fredagen så kunde jag inte låta bli att sätta mig på uteserveringen och njuta av den goda maten! Med spök-podd!

Sen blev det avfärd till det som är ett måste i Stockholm: Fotografiska!

Jag föll mest för Anders Zorns bilder denna gången!

Åkte 1:a klass hem. Och skrattade gott åt att åka gammalt tåg igen!

mån, 27 juli 2015, 22:24 | Sverige | Kommentera!

Stockholm 7-10 maj 2015

Min storebror fick i julklapp av mig att en helg i Stockholm och se ”En man som heter Ove” teatern. I helgen var det äntligen dags att åka! Vi åkte upp i sent i torsdagskväll. Där storebror beklagar sig över att han hade dålig fönsterplats dock så var inte min egen mycket sämre så jag vann! Vi promenerade till vårt boende för helgen även om jag gick en viss omväg, Gustaf av Klint. En söt litet vandrarhem på en båt, jätte nära Fotografiska!

Jag brukar oftast vara den mest fotomaniska personen när jag är iväg med folk. Men denna helg låg jag i lä. Dessa två gubbar hade uppe kamera/iPhone konstant, att jag nästan fick panik över dem! Fast ibland får man tvinga dem att posera framför kameran!

Som vanligt när jag reser så promenerar jag extra mycket. Men denna gång var det storebror som drog iväg. Vi började dagen kl 08:00 på fredagen och den slutade väl vid 01:00 på natten eller något. Här hade vi hittat en häftig utsiktsplats när vi hade kollat vart Rival (som vi skulle till på lördagen) låg. Vi återkom till denna på lördagskvällen med.

Jag tvinga upp de till en secondhand butik som jag missade i februari då vi kom ditt på lördagen. Denna gång var vi där på fredagen. En rolig butik med massa små grejer även om jag inte handlade något så var det ändå roligt att kolla in den. På väg tillbaka till båten så gick vi inom Myrorna där jag hittade fyra ljusstakar. Varav tre var någon slags snöbolls ljusstakar (tunga) och en annan. Som storebror sen fick bära!


På fredagskvällen så hade vi bestämt oss för att gå på Fotografiska, eller rättare sagt jag hade bestämt att vi skulle gå denna helg. De fick bestämma tiden. Vi kom dit strax innan 18:00 och fick frågan om vi skulle gå rundvandring. Jag fatta inget och sa nej. Men sen sa de att det var gratis då sa jag ja! Det var ett av de bästa besluten på hela helgen.

Detta var mitt tredje besök på Fotografiska men också det mest givande. Det var jätte intressant att få en guidad tur, det kommer jag att göra igen. Det gav en annan infallsvinkel på bilderna. Guiden pratade cirka en timme och pratade mycket om fotograferna och bakgrunderna till utställningarna. Efter den guidade turen tvingade jag upp mitt sällskap på fika (trött som en gnu, behövde lite sockerkick). Sen fick jag kolla in en av mina favorit fotografer Vee Speers, älskar den utställningen som de ställde ut. Och sen kollade vi vidare på de två andra. Sedan köpte jag två affischer som jag tänkt på sedan första besöket (en av Vee Speers och en av Helena Blomqvist). Jag fick min storebror lyrisk över Fotografiska, vilket var jätte roligt. Att vi börjar få gemensamma intressen!

På lördagen var dagen D! Fick promenerade runt på stan och njöt av solen. Vi hamnade på Norrmalmtorg och storebror såg massa coca-cola saker. Han pratade direkt om att vi måste gå ditt. Men det var lite tidigt och jag tvingade han att fika först. När vi kom förbi andra varvet så började han tjata om att han vill ha en kylväska. Han får först ingen, bara en cola. Tredje varvet fram lyckas han i alla fall överraska coca-cola folket genom att visa en av sina tatueringar. De blev sjukligt imponerade. Men han får fortfarande ingen kylväska, dock ett löfte om att få något hemskickat. Sen kommer högsta chef fram på plats och han får visa tatueringen igen. Då får han en kylväska + löfte om att få något hemskickat!

På kvällen så hade storebror önskemål att käka på Käk. Så det blev de det. Sen gick vi bort till Rivial för att äntligen få se teatern. En enmansshow med Johan Rheborg, jag var nog den mest skeptiska till den av oss tre. Men ändå var det på mitt initiativ till att vi var där. Men showen var bra. Ingen wow-upplevelse men den fungerade. Vi saknade vissa delar, som alltid. Men jag väntar på spänning på filmen för att ha något att jämföra med.

Vi promenerade Genom gamla stan flera gånger på denna resa. Jag brukar alltid hamna där. Vi hamnar på Högvakten och vaktavlösningen. Storebror har hela resan tjatat om att bli allmänbildad och hade aldrig sett den. Jag har som liten, men mindes inte det. Men förstod i efterhand varför jag inte kom ihåg. Det var aptråkigt!

Flumbilder kommer jag aldrig att komma ifrån!

sön, 10 maj 2015, 21:15 | Sverige | Kommentera!

Stockholm 27 februari – 1 mars 2015

I december så spontan köpte teaterbiljetter för att få se en av mina favorit skådisar live för första gången, det slutade med att när vi bokade tågbiljetter i januari att vi beställde musikalbiljetter med, där en av min mammas ”kompisar” (internt skämt i familjen). I fredags var det äntligen dags att åka till Stockholm. Själva resan började jätte tidigt på fredagsmorgonen närmare sagt 05:38. Tågresan gick otroligt snabbt, men det berodde nog mest på att jag sov igenom 2/3 av den! Boken jag hade med mig fick ligga orörd.

När vi var framme i Stockholm så var vi hungriga och gick och käkade frukost. Innan vi fortsatte mot hotellet i gamla stan för att lämna in väskorna, trodde vi, men när vi väl kom ditt så var rummet redan städat så vi fick tillgång till det! Skönt tycket vi så vi kunde vila fötterna en stund innan vi gick ut på stan. När vi kom upp till rummet som var ENORMT (större än min lägenhet) men dock så fick man dela badrum, vilket lätt hade fått plats inne på rummet. Men annars var det bra och standarden helt okej. Fin utsikt hade vi (över vattnet och Fotografiska!).

Efter en stund på rummet så gick vi en tur på stan. Jag insåg att jag var tvungen att inhandla nya strumpbyxor så det gjorde jag. Hade hoppas på att få testa en klänning från h&m med, men den fanns inte i den färgen jag ville ha så det sket sig. Vi fikade lite och travade och travade! Hamna en sväng in på Body Shop på vägen hem och handlade där med! Efter det gick vi tillbaka till hotellet för en dusch och ombyte innan middagen som mamma bjöd på! (Samma ställe som jag bjöd på i somras). Innan vi gick till Cirkus för att se helgens första framträdande: Livet är en schlager.

Efter middagen gick vi en ”långpromenad” ut till Djurgården och Cirkus. Jag är snål och envisas med att gå så länge det är rimliga sträckor och det ansåg jag att det var. Dock så klagade mamma på att hon frös. Men fram kom vi och jag gick inte vilse, kan bero på att vi gick samma sträcka i somras när vi gick till Abba museet. Men musikalen började och de sa någonting, och först förstod jag det som om att Peter Jöback och Helen Sjöholm skulle vara med. Men sen så kom Sjöholm in på scen och då fattade jag att jag missförstått det hela. Efter en stund så kom mammas ”kompis”, Jöback, in och jag petade på henne. Men hon berättade sen i pausen att hon inte hade förstått att det var han förrän en lång stund senare! Haha, typiskt min mamma. Men musikalen i sig var helt okej att se på och ganska rolig, som den dumma blondin jag är hade jag inte lagt ihop två och två innan (dvs. filmen och musikalen) men det gjorde jag fem minuter in i showen!

Lördagsmorgonen började med att vi åt hotellfrukost vid 08:20 (mamma tvingade mig, jag avskyr frukost). Sen promenerade vi bort till Fotografiska! som har blivit ett måste när jag är i Stockholm numera. Jag gillar att gå och titta på fotografierna även om mammas sällskap där inte alltid är så uppskattat från min sida. Ångrar lite att jag inte köpte två ”affischer”, får göra det nästa gång jag är där. Sedan fortsatte vi in mot stan, jag hade råkat finna en secondhand butik på blocket för några månader sedan och kom på den först idag och ville se om den var öppen. Så vi gick lååååångt igen! Tyvärr var den inte öppen då, men jag ska lätt gå ditt nästa gång jag är i Stockholm, en vardag! Dock så har mamma tjatat om Hard Rock Café, och tanken var först att käka middag. Men då butiken låg i närheten av det så blev det en drink då istället och glaset som hon tjatar om. Sen fortsatte vi till nästa butik jag tänkt att om jag ändå är i Stockholm får jag väl ta mig en titt. Mamma hittade en klänning där och jag hittade smycken. Tre ringar i sett och ett armband, jag vet i fan vart jag fick för mig att köpa armband. Jag har letat efter ett länge nu, men fortfarande inte hittat det jag vill ha. Detta var ok, nästan som jag ville ha, mest fel färg (jag vill ha ett brunt, men det blev ett svart). Får börja och se om jag gillar att använda det.

Efter sista butiken så började vi kissnödiga (drinken på Hard Rock Café ville ut). Dock så satsade jag på Åhlens vilket visade sig att deras toaletter var stängda. Så mamma smet in på ett café och jag höll mig hela vägen till hotellet för att få kissa! Det gick fort kan jag säga! Sen var det dags att duscha och göra sig i ordning för kvällen, det jag längtat till mest av hela helgen Dödsdansen på Maximteatern. Som vanligt drar mamma ut mig i för god tid. Även om vi letade ställa att äta så var vi färdiga 1,5 h innan det började.

När vi kom in i salongen skrattade jag gott. Jag visste att jag hade bokat första rad, och hade lite funderingar om varför just de var lediga och nu insåg jag varför. Man satt nästan på scenen, mindre än en meter ifrån den! Men man såg bra och jag fick äntligen se Persbrandt live för första gången och jag får säga att han är en fantastisk skådis. Började se/samla Beck-filmerna på högstadiet (tidigt 2000-tal) och har sedan dess varit fast, speciellt för Persbrandts rollfigur, har även sett många andra filmer han spelat i. Teatern fångade en och jag var helt fast i handlingen. Persbrandt i skägg är ingen fy skam heller!

Söndagsmorgonen började med att den där jävla delade toaletten var upptagen och jag var grymt kissnödig, hahaha. Men till slut blev den ledig och sen checkade vi ut och började promenera mot stationen och tåget hem, som avgick 09:25. Köpte en Chai latte och en torr macka på Espresso House (den torraste jag köpt på länge). Sen kom vi fram till tåget fem minuter innan det skulle avgå (så ”sena” har vi aldrig varit till et tåg). Själva tågresan hem gick enkelt inga förseningar. Jag påbörjade den där jäkla boken jag envisats med att ta med och släpat på!

mån, 2 mars 2015, 19:41 | Sverige | Kommentera!

Stockholm 11-13 juli 2014

Helgen har jag tillbringat i Stockholm på en minisemester med min mamma. Vi åkte upp sent i fredagskväll var framme vid midnatt. På lördagen började vi dagen med Fotografiska, som jag såg som en av helgens höjdpunkter. Jag tyckte det var väldigt intressant och roligt att se de olika utställningarna. Sedan köpte jag en objektiv-mugg och en kamera nyckelring! Sen gick vi en sväng i Gamla stan innan vi gick tillbaka till hotellet för att byta om för att sedan ge oss iväg för att köpa biljetter till Fjäderholmarna. Det var ditt vi skulle för hela meningen med den här resan. Jag skulle få se Peter Johansson igen! Samt så var det resans absoluta höjdpunkt. Kvällen var grym och rolig. Fick lyssna på bra musik och fick någon bra bild. Speciellt den längst ner i högra hörnet!

Söndagen började vi dagen på Abba the Museum. Vilket mamma tyckte var resans höjdpunkt. Sedan gick vi en sväng på stan. Där jag fyndade en gammal kamera på Hötorget. Sedan rörde vi oss mot tåget och åkte hem!

sön, 13 juli 2014, 22:49 | Sverige | Kommentera!

Ven 28 juli 2013 (3/3)

sön, 28 juli 2013, 21:35 | Sverige | Kommentera!

Ven 28 juli 2013 (2/3)

sön, 28 juli 2013, 21:30 | Sverige | Kommentera!

Ven 28 juli 2013 (1/3)

sön, 28 juli 2013, 21:24 | Sverige | Kommentera!