Fredagens bästa #242

Idag är det jag som njuter av afterwork…

fre, 24 april 2015, 18:52 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #241

Idag är det jag som njuter av att spendera tid med min favorit…

fre, 17 april 2015, 21:12 | Fredagens bästa | Kommentera!

Fredagens bästa #240

Idag är det jag som njuter av doften som denna ger mig…

fre, 10 april 2015, 22:46 | Fredagens bästa | Kommentera!

Från hjärtat XL

Ord från Stiftelsens/Robert Pettersson låt; ‘Till landet Ingenstans’

sön, 5 april 2015, 03:55 | Från hjärtat | Kommentera!

Fredagens bästa #239

Idag är det jag som njuter av att allt är rent inför en långhelg…

fre, 3 april 2015, 17:58 | Fredagens bästa | Kommentera!

Stiftelsen, KB Malmö, 2 april 2015

I december 2013 så hade jag gått ett tag med köpta biljetter och längtat på att få se Stiftelsen. Men natten innan sås åkte jag på maginfluensa, det var skit rent ut sagt. Lyckades få Dennis att köpa min biljett gå med E och se dem. Medan jag fick vara hemma och deppa. Men i december förra året såg jag något som gjorde mig glad; att de skulle komma igen! Till samma plats och allt!!!

Denna gången hade jag ingen som ville gå med mig, även om jag redan såg detta i december och svor för mig själv att jag skulle köpa biljetter i januari direkt så gjorde jag givetvis inte det. Utan jag glömde bort det, men det har legat i bakhuvudet och grott. Så i onsdags igår fick jag för mig att kolla om det var i början på maj eller början på april. Vilken tur jag hade när jag insåg att det var dagen efter. Tveka en stund om jag orkade gå, men insåg snart att jag var dum i huvudet och bokade biljett.

Jag var inte ute i så god tid som jag brukar (brukar vara allt för tidig), men lyckades sansa mig och gick hemifrån strax efter 19:00. Kom in och kände mig lite malplacerad, men med telefonen som sällskap så överlevde jag. Ställde mig vid ett räcke ganska långt fram, men ändå inte vid scenen. Vid 19:50 gick jag fram och ställde mig vid scenen, hamnade ganska bra till, näst längst fram. Dock precis bredvid vänster högtalare (inte jätte smart val) men va fan, det gick! Jag väntade och väntade (de stod speltid 20:00 på hemsidan), 20:30 kom ”förbandet” (någon kille jag inte minns namnet på). Jag vet inte hur jag ska beskriva honom, men han sjöng sådär. Får väl dock säga att vissa texter/fraser föll mig i smaken. Men absolut inte sättet han sjöng dem på. Lite synd om honom var nog att gitarrteknikern fick mer applåder än honom… Efter mindre än en halvtimme så var han äntligen klar och då fick man vänta ännu en stund på Stiftelsen.

När de väl kom upp på scen så började kvällen på riktigt! De var bra! Eller är det för att jag gillar musiken. Men det känns att KB är ett litet ställe för man hörde det mesta som publiken skrek till bandet (främst Robban, sångaren). Men musiken var bra, lite hög ljud på musiken så det var svårt att höra vad de sjöng i vissa låtar. Men överlag var det bra och de sjöng massa av mina favoriter, samt några nya låtar som jag inte hört. Men det var mysigt att stå där ensam i sin egen lilla bubbla och bara låta sig dras med i musiken och stämningen. Även om jag hade någon typ bakom mig som var tvungen att kommentera att jag tog bilder (inte klaga på mig utan mer kommentera att Robban höll ögonen stängda). Men det roliga tog slut snart, får säga att de gick lite för fort. Eller att spelningen var lite för kort, men så är det alltid! Men jag kommer inte att tveka nästa gång jag vill gå på en konsert ingen annan vill gå på.

tor, 2 april 2015, 23:57 | Artister | Kommentera!