London 14 november 2014

Dagen började tidigt. Jag hade satt sikte mot Piccadilly circus. Vi tåg tunnelbanan ditt, för att sedan vandra vidare för att köpa musikal-biljetter. Vi kunde inte riktigt komma på vad vi ville se. Först sa jag att jag inte ville se någon av de musikalerna vi såg i New York (Phantom of the Opera och Les Miserables). Men mamma fick välja även om hon inte heller kunde bestämma sig. Så gick vi och åt frukost och under den tiden kom vi fram till att vi i alla fall ville se Les Miserables och så fick det bli och vi köpte biljetter till kvällen.

Sedan fortsatte vi till dagens andra anhalt; Madame Tussauds. Där vi hamnade i en evighets kö. Då vi inte köpt biljetter innan, men man lär sig alltid något. Däremot så blev det biljetter till tre aktiviteter; Madame Tussauds, London Eye och The London Dungeon.

Jag vart imponerad på vaxfigurerna. De såg verkligen levande ut. Men jag hade förväntat mig att det skulle vara större. Mamma blev glad över att se vissa figurer som t.ex. dessa ovanför: The Beatles!. Lite tråkigt när det på vissa ställen var alldeles för mycket folk. Men ändå roligt att se.

Vissa av figurerna hade jag aldrig hört talas om. Medans några av det jag kände igen framställdes precis som jag hade föreställt mig. Som Albert Einstein här ovanför. Men han var verkligen kort… Jag är däremot katastrofal på att ta bilder inomhus i dåligt ljus.

Men jag fick ändå till några fina bilder, här kommer ett urval av dem: 1. Alfred Hitchcock 2. Arnold Schwarzenegger 3. Audrey Hepburn 4. Elvis Presley 5. Hulken 6. Bruce Willis 7. Barack Obama 8. Spindelmannen 9. Muhammad Ali.

Här nedanför kommer min absoluta favorit figur på hela Madame Tussauds: Freddie Mercury. Det näst bästa på besöket var skräck delen av Madame Tussauds. Den var faktiskt skit läskig men ändå rolig!

Sedan fortsatte vi vidare för en shoppingtur på Primark. Sen hade vi tankar om att vi skulle åkt tillbaka till hotellet innan vi skulle se Les Miserables. Men det fanns inte tillräckligt med tid för det. Så vi blev kvar på stan och promenerade runt. Mamma höll på att hänga mig pga. trötthet! Men vi fann teatern och såg Les Miserables ännu en gång. Den var bra denna gång med. Fast jag får säga att versionen i New York var mycket bättre. Jag tyckte att de solonummer var mycket bättre. Men överlag var den bra.

Sedan var vi dödströtta och tog tunnelbanan hem till hotellet och stöp i säng.

fre, 14 november 2014, 23:14 | 2014 London

Inga kommentarer

Lämna en kommentar här